Άνοιξε τις πόρτες της η έκθεση εικαστικών τεχνών του Συλλόγου Καλλιτεχνών Ν. Ροδόπης «Αθηνίων»

Άνοιξε τις πόρτες της η έκθεση εικαστικών τεχνών του Συλλόγου Καλλιτεχνών Ν. Ροδόπης «Αθηνίων»

kalitex

Τα εγκαίνια της ετήσιας έκθεσης εικαστικών τεχνών του Συλλόγου Καλλιτεχνών Ν. Ροδόπης «Αθηνίων», στην οποία 44 μέλη του συλλόγου εκθέτουν 100 έργα διαφόρων τεχνοτροπιών, πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 29 Νοεμβρίου στο Ίδρυμα Παπανικολάου.

Η έκθεση, η οποία θα λειτουργεί καθημερινά από τις 10-1 το πρωί από τις 6-9 το απόγευμα μέχρι και τις 7 Δεκεμβρίου, πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη ΔΕΚΚΕΠΑΚ και την βοήθεια της προέδρου του κας Νατάσας Λιβεριάδου καθώς και την στήριξη του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμονος, που παραχώρησε την αίθουσα.

Όπως σημείωσε η πρόεδρος του Συλλόγου Καλλιτεχνών Ν. Ροδόπης «Αθηνίων» κα Σοφία Εκμεκτζή, τα μέλη τους συλλόγου είναι και ερασιτέχνες και επαγγελματίες των εικαστικών τεχνών.

Πολλοί από αυτούς παρακολουθούν μαθήματα στα εικαστικά εργαστήρια τους συλλόγου, που χωρίζονται σε διάφορους τομείς.

Οι τομείς αυτοί είναι: ζωγραφική ενηλίκων και ανηλίκων, καλλιτεχνικής φωτογραφίας, βιτρώ, καλλιτεχνικού κοσμήματος και αγιογραφίας, ενώ είναι έτοιμοι, τόσο από υλικοτεχνική υποδομή όσο και από δασκάλους, όταν μπουν στο Μέγαρο Στάλιου όπως έχει προβλεφθεί, να εμπλουτίσουν τα εργαστήριά τους με επιπλέον τμήματα: μεταλλογλυπτικής, ξυλογλυπτικής, τα τμήματα θεατρικής παιδείας, και επιπλέον τμήματα, κεραμικής αφού θα έχουν τον κατάλληλο φούρνο.

Όπως σημείωσε, η επικείμενη εγκατάσταση του συλλόγου στο Μέγαρο Στάλιου, θα εξυπηρετήσει ιδιαίτερα τους στόχους του, τόσο από άποψη εσωτερικών χώρων, όπου μπορούν να γίνουν εκθέσεις, καθώς και αύλειο χώρο που δίνει ακόμα περισσότερες δυνατότητες.

Από την πλευρά του το μέλος του Συλλόγου κ. Αριστοφάνης Ασσαριωτάκης τόνισε πως η μεταφορά τους στο μέγαρο Στάλιου θα δώσουν την ευκαιρία στο σύλλογο μέσα από τις εκθέσεις του να γίνει ένα κύτταρο πολιτισμού και μια αφορμή προβληματισμού και εγρήγορσης «ούτως ώστε όλα αυτά να μας κάνουν καλύτερους πολίτες και καλύτερους Έλληνες ειδικότερα σήμερα, που το έχουμε τόσο πολύ ανάγκη που χειμάζεται η πατρίδα μας».

Οποιαδήποτε ώρα και στιγμή, σημείωσε, μπορεί οποιοσδήποτε να συμμετάσχει ως μέλος είτε ως ερασιτέχνης είτε ως επαγγελματίας, ενώ πάντα τα τμήματα εκμάθησης μπορούν να προσαρμοστούν σε νέα μέλη.