Με το δικό τους μοναδικό τρόπο γιόρτασαν την 8 Μαρτίου τα μέλη του Συλλόγου «Γυναίκα και Δημιουργία»

Με το δικό τους μοναδικό τρόπο γιόρτασαν την 8 Μαρτίου τα μέλη του Συλλόγου «Γυναίκα και Δημιουργία»

dimi1

Αφιέρωμα στη γυναίκα, γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, πραγματοποίησε ο Σύλλογος «Γυναίκα και Δημιουργία την Κυριακή 8 Μαρτίου.

dimi2Ο σύλλογος είναι αμιγώς γυναικείος, για αυτό και θεώρησαν πως πρέπει να κάνουν ένα μικρό αφιέρωμα στη γυναίκα, σημείωσε η πρόεδρος του Συλλόγου κα Νατάσσα Λιβεριάδου, σημειώνοντας πως η 8 Μαρτίου είναι αφορμή για να γίνει μια αναφορά με σκέψεις και προβληματισμούς για το γυναικείο κίνημα, από το ξεκίνημά του μέχρι σήμερα.

Παράλληλα στο χώρο έγινε έκθεση αντιπροσωπευτικών δημιουργιών από τις γυναίκες του Συλλόγου, που αριθμεί γύρω στα 250 μέλη όμως πολλές φορές δεν γνωρίζουν το ένα τη δημιουργικότητα του άλλου.

Ο σύλλογος, σημείωσε η κα Λιβεριάδου, ξεκίνησε ως ιδέα το 1993, όταν ο dimi3Δήμος είχε ζητήσει από δημότισσες της Κομοτηνής να κάνουν μια ερασιτεχνική θεατρική παράσταση, ανεβάζοντας τη Λυσιστράτη, και αυτό υπήρξε αφορμή να ιδρυθεί επίσημα το 1995.

Μάλιστα η κα Λιβεριάδου τόνισε πως ήδη ετοιμάζουν το νέο τους θεατρικό, το οποίο θα παρουσιαστεί στις 27, 28  και 29 Μαρτίου στο  ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, με κείμενα γραμμένα από ένα μέλος του Συλλόγου, την κα Γεωργία Συμεωνίδου.