Ενημέρωση από την ΟΕΒΕΣ Ροδόπης και τον Εμπορικό Σύλλογο Κομοτηνής για τα προβλήματα των επαγγελματιών

Ενημέρωση από την ΟΕΒΕΣ Ροδόπης και τον Εμπορικό Σύλλογο Κομοτηνής για τα προβλήματα των επαγγελματιών

AGORA1

Εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών και των συναδέλφων τους επαγγελματιών για τα προβλήματα και τα αιτήματά τους

AGORA2πραγματοποίησαν τα μέλη της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Νομού Ροδόπης σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Κομοτηνής την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου, εν όψει της κατάθεσης στην Βουλή του προϋπολογισμού 2015.

Στα πλαίσια αυτά πραγματοποίησαν ενημέρωση σε καταστήματα κεντρικών δρόμων της Κομοτηνής ενώ έστησαν και σταντ στην Πλατεία Ειρήνης από τις 11.30 ως τις 13.00.

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ κ. Ανέστης Βαφειάδης στόχος της δράσης τους ήταν να ενημερώσουν τόσο συναδέλφους όσο και συμπολίτες μας για την Ομοσπονδία και τα αιτήματά της, καθώς και τους λόγους για τους οποίους αντιδρούν, ώστε ο κόσμος να γνωρίσει καλύτερα τα προβλήματα που πραγματικά έχουν.

«Είμαστε ρεαλιστές, δεν πετάμε στα σύννεφα, ξέρουμε πως ότι και να δούμε δύσκολα θα γίνει κάτι» σημείωσε, τονίζοντας πως ακόμα και η ρύθμιση των 100 δόσεων για τις επιχειρήσεις φαίνεται ότι θα παρθεί πίσω από την τρόικα.

Αυτό που ζητούν είναι η σωτηρία του ασφαλιστικού τους φορέα, θεωρώντας πως το πρόβλημα είναι ανθρωπιστικό και πρωτίστως κοινωνικό, αφού επαγγελματίες που πλήρωναν μια ζωή, τα τελευταία χρόνια δεν μπορούν να πάνε ούτε στα νοσοκομεία μιας και τον τελευταίο χρόνο αδυνατούν να πληρώνουν τις εισφορές τους.

«Δεν μπορεί ένα μαγαζί που κλείνει, για να δικαιούται ταμείο ανεργίας από τον ΟΑΕΕ να πρέπει να είναι ενήμερο ασφαλιστικά και φορολογικά, αν ήταν όλα αυτά δεν θα έκλεινε το μαγαζί» σημείωσε, τονίζοντας πως ζητούνται παράλογα πράγματα από τους επαγγελματίες.

«Εκεί που τελειώνει η λογική, αρχίζει το Ελληνικό κράτος» σημείωσε, αναφέροντας όλα τα προβλήματα που έχουν αν αντιμετωπίσουν οι επαγγελματίες, από τη Φορολογία, στο τέλος επιτηδεύματος, και άλλα εισπρακτικά μέτρα, με τα οποία βυθίζεται η αγορά και η μεσαία τάξη αφήνοντας όμως ασυγκίνητους  τους κυβερνώντες.