Σε τρείς Δήμους θα εκτείνεται το Αιολικό Πάρκο ισχύος 351 MW που θα αποτελείται από 78 ανεμογεννήτριες

Σε τρείς Δήμους θα εκτείνεται το Αιολικό Πάρκο ισχύος 351 MW που θα αποτελείται από 78 ανεμογεννήτριες

77897878979

Άδεια παραγωγής έλαβε από τη ΡΑΕ τεράστιο αιολικό πάρκο ισχύος 351 Μεγαβάτ που φιλοδοξεί να υλοποιήσει η Ρόκας ΑΒΕΕ στην Ροδόπη.

Η άδεια χορηγήθηκε για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από αιολικό σταθμό, εγκατεστημένης ισχύος 351 MW και μέγιστης ισχύος παραγωγής 351 MW, αποτελούμενος από 78 ανεμογεννήτριες ισχύος 4500 ΚW έκαστη και με διάμετρο δρομέα 128 μέτρα.

Ο σταθμός θα εγκατασταθεί στη θέση «Νεράιδες» των Δημοτικών Ενοτήτων Αρριανών και Φιλλύρας, του Δήμου Αρριανών, της Δημοτικής Ενότητας Κομοτηνής, του Δήμου Κομοτηνής, της Δημοτικής Ενότητας Σαπών, του Δήμου Μαρώνειας - Σαπών, της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, όπως αποτυπώνεται στα τοπογραφικά διαγράμματα τα οποία κατατέθηκαν στη ΡΑΕ με την αίτηση.

Δικαιούχος της άδειας είναι η εταιρεία με την επωνυμία «Χ. ΡΟΚΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.» και διακριτικό τίτλο «Χ. ΡΟΚΑΣ ΑΒΕΕ», όπως αυτή νόμιμα εκπροσωπείται και με μετοχική σύνθεση 100% της ισπανικής εταιρείας ανανεώσιμων πηγών IBERDROLA RENOVABLES ENERGIA SΑU.

Επίσης, η Ρόκας εξασφάλισε από τη ΡΑΕ άδεια παραγωγής και για αιολικό πάρκο ισχύος 34 μεγαβάτ στην κοινότητα Κέχρου της Ροδόπης, αποτελούμενο από 17 ανεμογεννήτριες ισχύος 2000 ΚW έκαστη και με διάμετρο δρομέα 90 μέτρα.

Ο σταθμός θα εγκατασταθεί στη θέση «Αμμούδα» της Δημοτικής Κοινότητας Κέχρου, του Δήμου Αρριανών, της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης.