Ενημέρωση για το Θυρεοειδή Αδένα στην Κομοτηνή. Από την Ιατρό Ενδοκρινολόγο-Διαβητολόγο κα Έλενα Κυρατζόγλου- Κυρκούδη

Ενημέρωση για το Θυρεοειδή Αδένα στην Κομοτηνή. Από την Ιατρό Ενδοκρινολόγο-Διαβητολόγο κα Έλενα Κυρατζόγλου- Κυρκούδη

thir1

Ομιλία για τον θυρεοειδή αδένα πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου από την Ιατρό Ενδοκρινολόγο-Διαβητολόγο κα Έλενα Κυρατζόγλου- Κυρκούδη

thir2στο Πολύκεντρο του Δήμου Κομοτηνής με τη συνεργασία του 1ου και 2ου ΚΑΠΗ του Κέντρου Μέριμνας και Αλληλεγγύης Δήμου Κομοτηνής με τη λέσχη Lions«Ορφέας» Κομοτηνής και τη Λέσχη Leo«Θράξιππος».

Όπως σημειώνει η κα Κυρατζόγλου- Κυρκούδη, η πρόταση για την συγκεκριμένη ομιλία πραγματοποιήθηκε δύο μήνες πριν από την πρόεδρο της Λέσχης Lions Κομοτηνής κα Ζωή Κοσμίδου.

 Αυτή ευχαρίστως αποδέχτηκε την πρόσκληση, και με ακόμα μεγαλύτερη ευχαρίσηση όταν έμαθε ότι συνδιοργανωτής θα ήταν το ΚΕΜΕΑ (Κέντρο Μέριμνας και Αλληλεγγύης) του Δήμου Κομοτηνής με το thir3ακροατήριο να συμπεριλαμβάνει και τα μέλη των ΚΑΠΗ της πόλης μας.

«Μάλιστα, η ιδιαίτερη συμπάθειά μου σε αυτόν τον θεσμό, με την τριακονταετή ιδιαίτερα πετυχημένη πορεία του, με έκανε να  εστιάσω σε αυτόν την παρουσίασή μου» σημειώνει, επισημαίνοντας πως επέλεξε ένα θέμα με ξεχωριστό ενδιαφέρον – τον θυρεοειδή αδένα με ένα καινοτόμο διαδραστικό τρόπο.

«Μέσα από ένα ταξίδι στο χωροχρόνο  σε χαρακτήρα προσομοίωσης, εικονικά περιστατικά,  καθημερινές φιγούρες των ΚΑΠΗ, θα υποδύονταν ρόλους ,  κάνοντας εξειδικευμένες  έννοιες περισσότερο εύληπτες και ιατρικούς όρους όσο το δυνατόν περισσότερο κατανοητούς, ενώ ήρωες από την κλασική ελληνική περίοδο, για να μην ξεχνάμε τις ρίζες μας, θα αναδύονταν  σε μια φυσική εναλλαγή και θα αποκάλυπταν τη δική τους προσωπική  ιστορία, στέλνοντας μηνύματα» σημειώνει, και προπαντός στοχεύοντας στο κάτι επιτέλους να μείνει.

Εξέφρασε δε την ικανοποίησή της γιατί βρέθηκε σε ένα πολυπληθές ακροατήριο  με ξεχωριστό ενδιαφέρον , που κατέθεσε τους προβληματισμούς του και ανέδειξε μέσα από έναν ζεστό διάλογο τον αμφίδρομο  χαρακτήρα της όλης εκδήλωσης.