Αντιδρά στο Φεστιβάλ Μπύρας η ομάδα Τοπική Οικονομία Ροδόπης – Αλλάζω. Τι λέει ο Σπάρτακος

Αντιδρά στο Φεστιβάλ Μπύρας η ομάδα Τοπική Οικονομία Ροδόπης – Αλλάζω. Τι λέει ο Σπάρτακος

beerfesΨήφισμα με το οποίο εκφράζουν την αντίθεσή τους στη διοργάνωση του Φεστιβάλ Μπύρας από τον Δήμο Κομοτηνής, διότι προάγει προϊόντα πολυεθνικών εταιριών (Αθηναϊκή Ζυθοποιία κ.α.), ενώ απουσιάζει η τοπική μπύρα «ΒΕΡΓΙΝΑ» εξέδωσε η συντονιστική επιτροπή της ομάδας «Τοπική Οικονομία Ροδόπης – Αλλάζω» (Τ.Ο.Ρ.Α.)

Το ψήφισμα έχει ως εξής:

«Ως μέλη του Τ.Ο.Ρ.Α. (Τοπική Οικονομία Ροδόπης - Αλλάζω) εκφράζουμε την αντίθεση και την έκπληξή μας στη διοργάνωση του Φεστιβάλ Μπύρας από τον Δήμο Κομοτηνής, διότι προάγει προϊόντα πολυεθνικών εταιριών (Αθηναϊκή Ζυθοποιία κ.α.), ενώ απουσιάζει η τοπική μπύρα «ΒΕΡΓΙΝΑ».

Θεωρούμε ότι χρέος της αυτοδιοίκησης είναι η ανάδειξη, η προαγωγή και η στήριξη των τοπικών προϊόντων και της τοπικής οικονομίας γενικότερα. Επίσης, πιστεύουμε ότι τα τοπικά φεστιβάλ θα πρέπει να διοργανώνονται για την προβολή των τοπικών επιχειρήσεων με την αποκλειστική συμμετοχή αυτών.

Η Συντονιστική Επιτροπή του Τ.Ο.Ρ.Α.

Δημήτρης Αμανατίδης, Βαγγέλης Αμούτζας, Μαρία Αμπατζή, Χρυσούλα Κυρατζόγλου, Βασιλική Μαχαίρα, Έλπη Μπλεκάτση, Απόστολος Παπαδόπουλος, Κούλα Παπαδριέλλη, Κοσμάς Παπαχρήστου»

Χωρίς νόημα θεωρεί την κόντρα για το Φεστιβάλ Μπύρας ο Σπάρτακος

Ανακοίνωση με την οποία εκφράζει την άποψη πως το 2ο Φεστιβάλ Μπύρας και Μουσικής που διοργανώνει ο Σύλλογος «Γραµµόφωνο» και η ΔΚΕΠΠΑΚ στο ανοιχτό θεατράκι της Κομοτηνής έγινε αφορμή για άλλη µια πολιτική κόντρα τοπικά, χωρίς νόημα εξέδωσε η παράταξη Σπάρτακος του Δήμου Κομοτηνής.

Θεωρεί δε πως όποιος βιάστηκε να εγκαλέσει τον Δήμο που προχωράει σε γιορτή µπύρας χωρίς την τοπική ζυθοποιία και µε μόνη παρουσία της ολλανδικών συμφερόντων Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, εκτέθηκε, μιας και θεωρεί πως η επιστολή της κ. Λιβεριάδου, προέδρου της ΔΚΕΠΠΑΚ, προς τις 4 εταιρείες, καλεί πρώτη πρώτη την τοπική ΒΕΡΓΙΝΑ η οποία, για δικούς της λόγους προφανώς σύμφωνα με τον Σπάρτακο, ποτέ δεν απάντησε, άρα θεωρούν πως δεν μπορούσε να γίνει κάτι διαφορετικό.

Ο «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» θεωρεί πως το θέμα είναι να υπάρξει µια πολιτική συγκροτημένη για την προώθηση των τοπικών προϊόντων, της τοπικής ζυθοποιίας συμπεριλαμβανομένης. Αυτό όμως πιστεύουν πως μπορεί να γίνει στα πλαίσια ειδικών εκδηλώσεων µε τον παραπάνω στόχο, όχι σε γιορτές όπου κανείς δεν μπορεί να αποκλειστεί. Έχουν συγκεκριμένες προτάσεις για το θέμα, μένει να βρουν και ... συνομιλητές.

Facebook Page

Διαφημιση

Διαφημιση