Στάθης Κατρανίδης: «Νιώθω πρώτα Αστυνομικός και μετά συνδικαλιστής». Στις κάλπες οι αστυνομικοί στις 29 και 30 Μαΐου

Στάθης Κατρανίδης: «Νιώθω πρώτα Αστυνομικός και μετά συνδικαλιστής». Στις κάλπες οι αστυνομικοί στις 29 και 30 Μαΐου

 katranidis«Νιώθω πρώτα Αστυνομικός και μετά συνδικαλιστής και αποφάσισα να ασχοληθώ με τα συνδικαλιστικά, διότι στην καθημερινή υπηρεσιακή μου ζωή αντιμετωπίζω τα ίδια προβλήματα με όλους τους συναδέλφους», δηλώνει ο Στάθης Κατρανίδης, αστυνομικός και επικεφαλής του συνδυασμού «Αδέσμευτη Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών Νομού Ροδόπης», στις εκλογές που θα διεξαχθούν 29 και 30 Μαΐου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Αστυνομικού Μεγάρου Κομοτηνής.

«Δημιουργήσαμε την ΑΣΚΑ ΡΟΔΟΠΗΣ για να συμβάλουμε και εμείς  για την επίλυσή αυτών των προβλημάτων», σημειώνει ο κ. Κατρανίδης και επισημαίνει ότι «πρώτιστο πρόβλημα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης είναι η έλλειψη προσωπικού. Το προσωπικό που αποστρατεύεται δεν αντικαθίσταται στο σύνολό του και αυτό έχει δυστυχώς αντίκτυπο στην κοινωνία με την μείωση Αστυνόμευσης».

Προσθέτει δε πως η Δ.Α. Ροδόπης «έχει αυξημένες υποχρεώσεις, ήτοι η φύλαξη πολλών στόχων, μέτρα τάξης σε αθλητικούς αγώνες, Δικαστήρια –Εφετείο, Διαβατήριακο  έλεγχό και συν των άλλων, όπως όλες οι υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ, είμαστε επιφορτισμένοι με επιδόσεις εγγράφων, δικογράφων, ασχολούμαστε με υγειονομικά ζητήματα, με οικοδομικά, με θεωρήσεις, με συνοδείες χρηματαποστολών, με αγορανομία, με άδειες οδηγήσεως μοτ/των, συνοδείες επισήμων προσώπων, εξωτερική φύλαξη φυλακών, φύλαξη τραπεζών, φύλαξη διαφόρων ατόμων, όπως βουλευτών, πρόξενου κ.τ.λ.».

Παρόλα αυτά, σημειώνει ότι οι συνάδελφοι του αστυνομικοί «συνεχίζουν και δουλεύουν με φιλότιμο και αυταπάρνηση, κάτι το οποίο φαίνεται από τις επιτυχίες που σημειώνονται συνεχώς στην Ροδόπη από την ομάδα δίωξης μη νόμιμων μεταναστών και τις συλλήψεις των διακινητών τους, από την ομάδα δίωξης  ναρκωτικών για τις πολλές συλλήψεις εμπόρων ναρκωτικών, την ομάδα ΔΙΑΣ, η οποία είναι η αιχμή του δόρατος στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, της ομάδας ΟΠΚΕ, αλλά και από της υπόλοιπες Υπηρεσίες όπως ενημερώνεστε από τα δελτία τύπου».

Πέρα όμως από το πρόβλημα της υποστελέχωσης, αναφέρεται και σε κάποιους από τους στόχους που έχει η ΑΣΚΑ Ν. Ροδόπης, εάν εκλεγεί στις επερχόμενες αρχαιρεσίες.

Συνοπτικά οι στόχοι είναι:

Α) Να περάσουμε σε ένα νέο επίπεδο Ν.Ροδόπης στις σχέσεις αστυνομικού-πολίτη και να δώσουμε το μήνυμα ότι είμαστε δίπλα τους. Να μην ελαττωθεί κατ’ ελάχιστον το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών της υπαίθρου διότι θα αγωνιστούμε για την στελέχωση των περιφερειακών Τμημάτων με νέα δύναμη.

Β) Αποδέσμευση Αστυνομικών από τη φρούρηση σωφρονιστικού καταστήματος.

Γ) Θα αναδείξουμε τα θέματα κτιριακών εγκαταστάσεων στο Α.Τ. Σάπων και στο Α.Τ. Φιλύρας.

Δ) Θα επιδιώξουμε την αντικατάστασή των πεπαλαιωμένων οχημάτων.

Ε) Όταν συμβαίνει η υπεραπασχόληση του προσωπικού σε μέτρα τάξης, της Διμοιρίας της Δ.Α Ροδόπης θα εφαρμόζεται κατά γράμμα ο νόμος περί ωραρίου εργασίας και ανάπαυσης του εν λόγω προσωπικού.  

Η ιδρυτική διακήρυξη του συνδυασμού αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

1. Θα αγωνιζόμαστε για την προάσπιση των δικαιωμάτων όλων των συναδέλφων, την καταπολέμηση της αδικίας και να ξέρετε θα συγκρουστούμε με οποιαδήποτε Διοίκηση που λειτουργεί αυθαίρετα ή παράνομα, ανεξάρτητα του προσωπικού κόστους που μπορεί να επιφέρει σε εμάς.

2. Συγκρότηση ειδικής επιτροπής (άνευ κόστους) στην οποία θα ανατεθεί οικονομική μελέτη ώστε να προκύπτει με την μικρότερη δυνατή οικονομική εισφορά των μελών μας ένα καλύτερο αποθεματικό. Διαφάνεια και καλή διαχείριση των οικονομικών της Ένωσης μας.

3. Δημιουργία ταμείου αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας των μελών της Ένωσης μας

4. Δράσεις για την προβολή του κοινωνικού Ρόλου της Ελληνικής Αστυνομίας

5. Επανασύσταση και λειτουργία του άτυπου Περιφερειακού Συμβουλίου για κοινή δράση σε θέματα ενδιαφέροντος.

6. Διαφύλαξη με κάθε νόμιμο τρόπο των μέχρι τώρα κατακτήσεων θεσμικών, οικονομικών, ασφαλιστικών. Ενδυνάμωση των προσπαθειών σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο με την καθοδήγηση της ΠΟΑΣΥ όλων των ζητημάτων που απασχολούν τον κλάδο μας και την Δ.Α Ροδόπης.

7. Με την συμπλήρωση 20 ετών λειτουργίας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης, εμείς ως υποψήφιοι στην Αδέσμευτη Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών Ν. Ροδόπης έχοντας ως παρακαταθήκη την εικοσαετή εμπειρία, επιθυμούμε να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα και σας θέλουμε όλους συμπαραστάτες στην προσπάθεια μας.

 Δεν συμμετέχουμε σε συντεχνίες που υπάρχουν στο συνδικαλισμό του κλάδους μας, στις κομματικές οργανώσεις που αναμιγνύονται ή σε εκείνους που δουλεύουν για το δικό τους συμφέρον. Εμείς θα εργαστούμε και θα συνεργαστούμε για το κοινό συμφέρον τόσο σε τοπικό, όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο.

Η επιλογή σας απόλυτα σεβαστή …..»

Οι υποψήφιοι με τον συνδυασμό «Αδέσμευτη Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών Νομού Ροδόπης»:

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

1.      ΚΑΤΡΑΝΙΔΗΣ Ευστάθιος

2.      ΚΟΥΚΟΥΓΙΑΝΝΙΔΗΣ Πασχάλης

3.      ΚΟΥΤΛΑΣ Ευάγγελος

4.      ΜΑΧΑΙΡΙΔΗΣ Παναγιώτης

5.      ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Γεώργιος

6.      ΤΣΟΥΛΟΥΒΗΣ Ηλιάς

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΣΤΗΝ Π.Ο.ΑΣ.Υ

1.      ΚΑΤΡΑΝΙΔΗΣ Ευστάθιος

2.      ΚΕΝΑΝΙΔΗΣ Γεράσιμος

3.      ΚΟΥΚΟΥΓΙΑΝΝΙΔΗΣ Πασχάλη

4.      ΚΟΥΤΛΑΣ Ευάγγελος

5.      ΜΑΧΑΙΡΙΔΗΣ Παναγιώτης

6.      ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Γεώργιος

7.      ΠΕΤΡΙΔΗΣ Ιωάννης

ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

1.      ΓΚΑΙΤΑΤΖΗΣ Βασίλειος

2.      ΚΕΚΑΝΊΔΗΣ Γεράσιμος

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ

1.      ΚΑΤΡΑΝΙΔΗΣ Ευστάθιος

2.      ΖΑΙΚΟΣ Χαράλαμπος