Τα είπε όλα προεκλογικά το σποτ των ΑΝΕΛ και επαληθεύτηκε μετεκλογικά

Τα είπε όλα προεκλογικά το σποτ των ΑΝΕΛ και επαληθεύτηκε μετεκλογικά

20152701 vimatizontas

Προφανώς δεν υπάρχει έλληνας που να μη θέλει να πετύχει αυτή η κυβέρνηση. Και όλα να μην τα κάνει, για όσα δεσμεύτηκε, κυβέρνηση της Αριστεράς είναι, δεν θα τα δώσει όλα στην πλουτοκρατία… Ωστόσο, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κυβερνήσει μόνο; Και άσχετα τι λέγεται από μπροστά, οι ΑΝΕΛ έγιναν κυβερνητικός εταίρος γιατί δεν ψήφισαν για πρόεδρο Δημοκρατίας και δεν υπήρχε άλλος για κυβερνητική συνεργασία, άλλος αντιμνημονιακός.

Έτσι έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα λειτουργήσει το κυβερνητικό σχήμα που σε άλλη περίπτωση ούτε σε εκδήλωση φιλανθρωπικού χαρακτήρα δεν θα ήθελαν να εμφανιστούν μαζί. Αν και από την Δευτέρα το βράδυ, κυρίως οι ΑΝΕΛ, μόνο που δεν είπαν ότι δεν διαφέρει και πολύ η παλιτική τους από αυτή τους ΣΥΡΙΖΑ.

Έτσι, ενδιαφέρον έχει να δούμε πως αντιμετωπίζεται η νέα συγκυβέρνηση, το θέμα που πραγματεύεται ο Κώστας Γιαννακίδης στο protagon.gr:

«Η ορκωμοσία του Αλέξη Τσίπρα ήταν μία σπάνια στιγμή πολιτικής αισθητικής και ιστορικής βαρύτητας. Σήκωσε το κεφάλι, κοίταξε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και είπε τα λόγια του όρκου. Χωρίς καπνό ανάμεσά τους. Ορκίστηκε στην τιμή και στη συνείδησή του. Ό,τι πιο ιερό για κάποιον που δεν θρησκεύεται. Εν τέλει τόσοι και τόσοι ορκίστηκαν στο ευαγγέλιο, αλλά δεν είχαν τον Θεό τους. Ας υπάρξει και ένας που δεν θα βάλει το χέρι στο ευαγγέλιο αλλά στην καρδιά. Και το προσκύνημα στην Καισαριανή περιείχε φόρτιση για το αριστερό ακροατήριο. Αν μη τι άλλο, έχει ενδιαφέρον να αρχίζεις την πορεία προς τη διαπραγμάτευση, καταθέτοντας στεφάνι σε μνημείο εκτελεσθέντων από τους Γερμανούς.

Την ίδια ώρα, ο Πάνος Καμμένος πήγαινε να φιλήσει το χέρι του αρχιεπισκόπου. Και, ευτυχώς, δεν σκέφτηκε να πει κάτι για τους ανθρώπους που αυτοκτόνησαν στα χρόνια της γερμανικής μνημονιακής κατοχής. Γιατί να το κάνει; Ο Καμμένος είναι τώρα ο πιο ευτυχισμένος Έλληνας και ο πραγματικός νικητής των εκλογών. Καβάλα στο άλογο, μάλλον στο τρένο, οδεύει προς το υπουργείο Εθνικής Άμυνας που τόσο πόθησε.

Στην ορκωμοσία της κυβέρνησης οι των ΑΝ.ΕΛ θα επιδείξουν ευσέβεια και σεβασμό στις παραδόσεις, όπως τις αντιλαμβάνεται η Σπυράκη. Οι άλλοι θα μείνουν κοντά στον σύγχρονο κόσμο και στον αιώνα μας. Και οι δύο εταίροι, λοιπόν, αποδίδουν ιδιαίτερη έμφαση στους συμβολισμούς. Δεν αποκλείεται αυτό να επεκταθεί και στην κυβερνητική καθημερινότητα. Ο Συριζαίος, ας πούμε, να δίνει γαρύφαλλα στους ΜΑΤατζήδες, ενώ ο «Ανεξάρτητος» θα τους προσφέρει νερό, μη χρειάζεται να δέρνουν περιπτεράδες. Αυτό θα είναι χαριτωμένο. Περιέχει, όμως, μία αμήχανη διαπίστωση. Αρχίζεις τη θητεία σου με πολιτικό όρκο, αλλά στη Βουλή θα σε χειροκροτήσει ο Νικολόπουλος. Τιμάς τους εκτελεσθέντες από τους ναζί, αλλά συναλλάσσεσαι πολιτικά με έναν άνθρωπο που δηλώνει ότι οι Εβραίοι δεν πληρώνουν φόρους. Λες ότι θα ενώσεις τους Έλληνες, αλλά ο εταίρος σου δείχνει προδότες, δοσίλογους, «Τσολάκογλου», υπαλλήλους τοκογλύφων. Οι προηγούμενοι ήταν ίδιοι και προσπαθούσαν να δείχνουν διαφορετικοί. Αυτοί είναι εντελώς διαφορετικοί, αλλά πρέπει να δείξουν ότι μοιάζουν. Δύσκολο. Συχνά θα δείχνει και γελοίο. Γιατί σε κάθε χαμόγελο που θα σκάει ο Τσίπρας, θα φαίνονται τα δόντια του Καμμένου».

Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα και πάλι καλά που οι ΑΝΕΛ έχουν το όνομα αυτό και στο εξωτερικό περνούν σαν Ανεξάρτητοι… Για φανταστείτε να μας πάρουν χαμπάρι… Διπλάσια θα είναι η δημοσιότητα που θα δοθεί στην Ελλάδα από ότι στις εκλογές. Καθότι αυτό που έγινε και που το περνάμε σαν κάτι εύπεπτο και σχεδόν λογικό, θα είχε κάνει πάταγο σε όλη την Ευρώπη.

Αν μια φορά είναι ιστορικό γεγονός η Αριστερά στην κυβέρνηση, άλλο τόσο ή και περισσότερο, είναι ιστορικό να συνεργάζεται η Αριστερά με ένα κόμμα όπως οι ΑΝΕΛ. Αλλά, σιγά το ιστορικό, την είχαμε την συγκυβέρνηση Δεξιάς, Αριστεράς πριν από πολλά χρόνια, τώρα θα μας ξενίσει…

Τελικά, το μόνο τηλεοπτικό σποτ που επαληθεύτηκε ήταν αυτό του Καμμένου με το τρένο και τον μικρό Αλέξη.