Ποια ΔΕΗ και ΟΛΠ, το δώρο της σύνταξης και 12 χιλιάδες αφορολόγητο…

Ποια ΔΕΗ και ΟΛΠ, το δώρο της σύνταξης και 12 χιλιάδες αφορολόγητο…

20152801 vimatizontas

Ακούγοντας χθες το πρωί υπουργούς της νέας κυβέρνησης να λένε για σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων ΔΕΗ και ΟΛΠ και άλλα θεσμικά μέτρα, σκέφτηκα ότι πολύ λίγο ενδιαφέρουν σήμερα τον πολύ κόσμο. Εκτός και αν ανακοινωθούν και μειώσεις στη ΔΕΗ, οπότε όλοι θα ικανοποιηθούν. Με λίγα λόγια, λεφτά στην τσέπη περιμένει ο κόσμος….

Και όταν λέμε για λεφτά στην τσέπη, πρώτοι οι συνταξιούχοι κάτω των 700 ευρώ, περιμένουν το δώρο. Ναι το δώρο, έτσι το ήξεραν έτσι το λένε… Και δεν θέλουν να περιμένουν μέχρι του χρόνου τον Δεκέμβριο, για το Πάσχα θέλουν το μισό και το καλοκαίρι το άλλο μισό. Και επείγονται…

Όλοι δε των λεγόμενων χαμηλών εισοδημάτων, περιμένουν το αφορολόγητο των 12 χιλιάδων ευρώ και όχι από του χρόνου, άμεσα το θέλουν να γίνει και να πιάσει τα εισοδήματα τα περσινά.

Α και οι επαγγελματίες περιμένουν το ίδιο αφορολόγητο και φυσικά τι θα γίνει με το χαράτσι που το λέμε τέλος επιτηδεύματος.

Όσο για το λεγόμενο καλάθι της νοικοκυράς, να γεμίζει,  το μεγάλο με τα τροχούλια και όχι το μικρό, με πολύ λιγότερα χρήματα από πριν. Δεν μπορεί η νέα κυβέρνηση να αφήσει τις πολυεθνικές να συνεχίσουν να θησαυρίζουν, ήδη πήραν πολλά τις τελευταίες δεκαετίες, ας μειωθούν κάπως τα κέρδη τους.

Αυτά είναι πάνω κάτω που θέλει να ακούσει ο κόσμος ότι θα εφαρμόσει άμεσα η νέα κυβέρνηση. Αυτά είναι που θα ανακουφίσουν οικονομικά τον κόσμο, άμεσα, αυτά είναι για τα οποία πολλοί στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ έστω και αν ιδεολογικά είναι αντίθετοι. Κανείς και δεν θα έλεγε όχι σε οικονομικά ελάφρυνση, όταν μάλιστα οι δεσμεύσεις ήταν συγκεκριμένες και όχι αόριστες.

Α να σημειωθεί ότι κατά τόπους, θέλουν και να διορθωθεί ο Καλλικράτης, καθότι και αυτό ελέχθη, κάποιοι μάλιστα ετοιμάζουν και ταμπέλες με το όνομα του νέου δήμου που θα δημιουργηθεί… Πιθανό και εμείς στη Ροδόπη να είχαμε κάποιο αίτημα για τον Καλλικράτη, άρα και τοπικά έχουμε ένα θέμα.

Τώρα, τα άλλα που ακούμε ότι θέλει να κάνει η κυβέρνηση, να τα κάνει αφού είναι στο πρόγραμμα της, αλλά προηγούνται αυτά που θα ανακουφίσουν οικονομικά τον κόσμο.

Άλλωστε, με τους στόχους που διακηρύττει ο ΣΥΡΙΖΑ, νομίζω ότι πολύ λίγοι διαφωνούν. Μπορεί πολλοί να τους θεωρούν ανέφικτους, ή και ανειλικρινείς. Ορισμένοι, λιγότεροι, να τους θεωρούν ανεπαρκείς. Όμως στο ερώτημα και μόνο «Θα θέλατε να πετύχουν οι διακηρυγμένοι στόχοι του ΣΥΡΙΖΑ, ναι ή όχι;» πιστεύω ότι το ποσοστό των αρνητικών απαντήσεων θα ήταν μονοψήφιο.

Και κανέναν δεν θα εμποδίσει το γεγονός ότι δεν ορκίστηκε στο ευαγγέλιο ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του ΣΤΡΙΖΑ, από το να επικροτήσει τα θετικά που θα γίνουν και που έχουν ως τώρα διακηρυχτεί. Και όσο για το από πού θα προκύψουν τα έσοδα, μόνο η πάταξη του λαθρεμπορίου στα καύσιμα, φτάνε και περισσεύει.

Και όσο για τα μαύρων τρυπών, κανένα πρόβλημα. Υπάρχει η βούληση να ξεκαθαρίσουν και οι λίστες! Η λίστα Λαγκάρντ, η λίστα με τα 54.000 άτομα που την περίοδο 2009-2011 έστειλαν στο εξωτερικό εμβάσματα ύψους 22 δισ. ευρώ, ακόμη και η περίφημη «λίστα Νικολούδη», όπου αναφέρονται τα ονόματα συνολικά 75 δημάρχων και περιφερειακών συμβούλων οι οποίοι εντοπίστηκαν με «προβληματικά» πόθεν έσχες. Έχει και άλλες… με τις υπεράκτιες εταιρείες έχει και με τα ακίνητα στο εξωτερικό….

Αυτά να ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση και να το πούμε ξανά… και στη διαπραγμάτευση θα μας δώσουν αρκετά από αυτά που θα ζητήσουμε και την αναπτυξιακή βοήθεια θα την έχουμε. Εξαλλοσύνες να μην έχουμε….