Έρχονται τα ρούβλια, στο δρόμο τα γουάν, θα βρέξει και δολάρια…

Έρχονται τα ρούβλια, στο δρόμο τα γουάν, θα βρέξει και δολάρια…

20141202 vimatizontas

Το είπε ο ΥΠΕΞ της Ρωσίας Λαβρόφ, αν τεθεί αίτημα, θα το εξετάσουμε, αν και πρόσθεσε ότι σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, η βοήθεια δίνεται σε εθνικό νόμισμα, δηλαδή σε ρούβλια. Με λίγα λόγια, αν ζητήσουμε οικονομική στήριξη, δεν αποκλείεται ο Πούτιν να μας στείλει ένα καράβι με ρούβλια, φρεσκοτυπωμένα, να μη γεμίσουν με μικρόβια τα χέρια μας…

Οι Κινέζοι είπαν ότι δεν ξέρουν κάτι, αλλά αν τα πάρουμε από την Ρωσία, δεν θα θελήσουν να μείνουν στο περιθώριο. Τόσες δουλειές άνοιξαν στη χώρα μας, δεν τους συμφέρει να μην βοηθήσουν. Έτσι, μια εντολή θα δώσει ο Κινέζος πρόεδρος και η COSCOθα στείλει στον Πειραιά ένα καράβι με κοντέινερ γεμάτα γουάν. Προφανώς, σε εθνικό νόμισμα θα μας στηρίξουν και οι Κινέζοι.

Δηλαδή, έτσι και μας πάνε καλά τα πράγματα, θα γεμίσουμε ρούβλια και γουάν. Και αν το δουν αυτό οι Ευρωπαίοι, πάνω στη ζάλη τους να μη χάσουν την Ελλάδα, θα σπάσουν την γραμμή τους και θα μας στείλουν δυο-τρία αεροπλάνα με ευρώ.

Και δεν θα σταματήσει εδώ… Είναι δυνατόν σε ένα τέτοιο παγκόσμιο παιχνίδι να μείνουν έξω οι ΗΠΑ; Αδύνατον… Δεν θέλει και πολύ, να διατάξει ο πλανητάρχης και να μας έρθουν στοίβες τα δολάρια. Και για να μη χάνει χρόνο και να προλάβει Ρώσους και Κινέζους, θα τα στείλει με αεροπλάνα και τα ρίξουν με αλεξίπτωτα πάνω από την Ελλάδα. Όπως έκαναν και στο Ιράκ… Μόνο που εκεί, τα έβλεπαν οι αμερικανοί στρατιώτες και τα κλωτσούσαν, καθώς ήταν δολάρια «εξωτερικού».

Εμείς πάντως, δεν θα χάσουμε την ευκαιρία να φωνάξουμε, καλώς ήρθε το δολάριο… Κάποιον θα βρούμε να κοροϊδέψουμε και να του τα περάσουμε για …καλά δολάρια. Πράσινα θα είναι έτσι και αλλιώς…

Όσο για τα ρούβλια και τα γουάν, και να μην περνούν στην Ευρώπη, περνούν στη Ρωσία και στην Κίνα. Και θα έχουμε τόσα πολλά που όλα θα τα αγοράζουμε από αυτές τις χώρες. Μήπως δεν έχει κινέζικα iphone … βεβαίως και έχει… Μήπως δεν έχουν αυτοκίνητα αυτές οι δύο χώρες ή μήπως δεν παράγουν ρούχα… Όλες τις φίρμες… Μπορεί να είναι λάθος ένα γράμμα στο όνομα, αλλά ποιος θα το προσέξει… Και όσο για τρόφιμα και ποτά, στην βότκα ήδη είμαστε ειδικοί, ενώ θα προσθέσουμε το χαβιάρι στην μεσογειακή διατροφή.

Έτσι έχουν τα πράγματα και ας γίνει ότι θέλει στα Γιούρογκρουπ. Εμείς θα «χεστούμε στο τάλιρο», ή καλύτερα στα τάλιρα, άλλα ρούβλια και άλλα γουάν. Θα έχουμε και καβάντζα τα ευρώ για να πηγαίνουμε διακοπές με «σκληρό νόμισμα». Όσο για τα δολάρια εξωτερικού, θα τα παίζουμε στο πόκερ μεταξύ μας…

Και επειδή θα είναι πολλά τα λεφτά, θα τα καίμε στις πλατείες στις επόμενες συγκεντρώσεις για να καταλάβουν επιτέλους οι φρανσουάδες, οι μακαρονάδες, οι Βίκινγκς και οι λοιποί σάξονες και γότθοι, ότι οι Έλληνες δεν εκβιάζονται, δεν μασάνε…

Έτσι έχουν τα πράγματα και έπρεπε να έρθει η πρώτη φορά της Aριστεράς για να μας εκτιμήσουν οι ξένοι και να μας χρυσώσουν. Με τους άλλους να λένε μόνο «ναι», δεν είδαμε χαΐρι και προκοπή.

Και προσέξτε… επειδή πλέον δεν θα έχουμε ανάγκη τα δάνεια και τις δόσεις που για να μας τις δώσουν μας ψήνουν το ψάρι στα χείλη, ια βάλουμε μπρος τις μηχανές να τυπώσουμε μερικά τρις δραχμές, όλα πεντοχίλιαρα, για να ανάβουμε τα πούρα που θα μας στείλει ο Κάστρο επειδή κατατροπώσαμε τον καπιταλισμό.