Μέχρι την Πέμπτη θα λειτουργεί η έκθεση Τροχαίας 2014 την οποία επισκέπτονται δεκάδες μαθητές σχολείων της Κομοτηνής

Μέχρι την Πέμπτη θα λειτουργεί η έκθεση Τροχαίας 2014 την οποία επισκέπτονται δεκάδες μαθητές σχολείων της Κομοτηνής

43543253252323

Τη σημασία της σωστής κυκλοφοριακής αγωγής από μικρή ηλικία μαθαίνουν παιδιά Δημοτικού της Κομοτηνής από τη Δευτέρα 13 Οκτωβρίου, που επισκέπτονται την έκθεση Τροχαίας 2014 «Φρένο στα Τροχαία ατυχήματα-Πρόληψη και αντιμετώπιση»

Την έκθεση διοργανώνουν η Διεύθυνση Αστυνομίας Ροδόπης και το Τμήμα Τροχαίας Κομοτηνής, σε συνεργασία με το Δήμο Κομοτηνής, για πρώτη φορά μετά από μια διακοπή 2 χρόνων στο κλειστό γυμναστήριο του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής.

Η έκθεση, που θα λειτουργεί μέχρι την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι, εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο των δράσεων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, αφορά στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και απευθύνεται σε όλο το κοινό ανεξαρτήτως ηλικίας, αλλά κυρίως στους μικρούς μαθητές και στα παιδιά τα οποία, ως αυριανοί οδηγοί έχουν ανάγκη τη σωστή κυκλοφοριακή αγωγή.

Για αυτό το λόγο έχει καταρτιστεί ένα πρόγραμμα, σημείωσε ο κ. Χρήστος Παντράκης, διοικητής της Τροχαίας Κομοτηνής, επισκέψεων για τα παιδιά των σχολείων, τα οποία προσέρχονται στο χώρο της έκθεσης για να παρακολουθήσουν τα διάφορα υλικά και μέσα που χρησιμοποιηθεί η τροχαία κατά τους ελέγχους, θα δουν φωτογραφίες από τροχαία ατυχήματα, θα πάρουν συμβουλές για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων, ενώ θα μάθουν να κυκλοφορούν όπως πρέπει τόσο με το ποδήλατο όσο και με τα πόδια σε ένα ασφαλές κυκλοφοριακό περιβάλλον.

Παράλληλα παρακολούθησαν και ομιλίες και διαλέξεις σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής από εξειδικευμένο προσωπικό, ενώ τους διανεμήθηκε και έντυπο υλικό.

Τη Δευτέρα και την Τρίτη προσήλθαν πολλά σχολεία στην έκθεση, με τον κ. Παντράκη  να εκφράζει την ελπίδα πως θα συνεχίσουν και τις υπόλοιπες ημέρες.

Άλλωστε μέχρι τώρα τα παιδιά έχουν δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για την έκθεση, κάνοντας ερωτήσεις αλλά και μεταφέροντας ιστορίες των γονιών τους από το σπίτι, για το πώς οδηγούν.

Ελπίδα των διοργανωτών είναι ότι τα παιδιά θα μεταφέρουν αυτά που μαθαίνουν στην έκθεση και στους γονείς τους, μαθαίνοντας κάτι από την όλη εμπειρία και παίρνοντας γνώσεις για το μέλλον.

Ο κ. Παντράκης ευχαρίστησε τη Διευθύντρια του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής και την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ροδόπης για την παραχώρηση του χώρου, όλους τους χορηγούς αλλά και όλους τους αστυνομικούς που εργάστηκαν για την υλοποίηση της έκθεσης.

Κωνσταντίνος Μαρκενδούδης