Ικανοποίηση για το κλείσιμο του Κέντρου κράτησης στη Σχολή Αστυφυλάκων Κομοτηνής

Ικανοποίηση για το κλείσιμο του Κέντρου κράτησης στη Σχολή Αστυφυλάκων Κομοτηνής

87988979797

Τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης, τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά και όλους όσους βοήθησαν τα τελευταία δύο χρόνια στον αγώνα για την επαναλειτουργία της Σχολής Αστυφυλάκων στην Κομοτηνή ευχαριστεί με ανακοίνωσή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης, μερικές μέρες μετά την αποχώρηση και των τελευταίων μεταναστών από τη σχολή.

Αφού κάνει ένα απολογισμό των προσπαθειών των προηγούμενων ετών και τις διώξεις που υπέστησαν τα μέλη της και ιδιαίτερα η πρόεδρος κα Σταυρούλα Τζατζανά, συγχαίρει τη σημερινή ηγεσία του υπουργείου για την γενναία τους απόφαση να επανορθώσουν το μεγάλο και επικίνδυνο λάθος που συντελέστηκε σε βάρος της εκπαίδευσης των αστυνομικών από την προηγούμενη, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα επαναλειτουργήσει και η σχολή στην Ξάνθη.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Χθες 13 Οκτωβρίου 2014, ολοκληρώθηκε η μετεγκατάσταση των μεταναστών από τις εγκαταστάσεις του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής , με παράλληλη  παύση λειτουργίας του Προαναχωρησιακού  Κέντρου Κράτησης Αλλοδαπών Κομοτηνής,σε υλοποίηση της προσφάτως υπογραφείσας γενναίας απόφασης του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλη ΚΙΚΙΛΙΑ.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης, από την πρώτη στιγμή συντάχθηκε με τον αγώνα σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας για την αναίρεση της αιφνιδιαστικής απόφασης της απελθούσας Φυσικής και Πολιτικής Ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, να μετατρέψει μέσα σε μία νύχτα τον Αύγουστο του 2012 τις πρότυπες εγκαταστάσεις του Πανεπιστημιακούμας Ιδρύματος σε Φυλακές!!! Μιας απόφασης  που προκάλεσε τον αποτροπιασμό μας και καταδικάστηκε  όπως ήταν φυσικό να γίνει, από την Εκκλησία, τα Κοινοβουλευτικά κόμματα, τους Πολιτικούς, Αυτοδιοικητικούς, συνδικαλιστικούς και άλλους θεσμικούς φορείς, αλλά και από τους απλούς πολίτες του τόπου μας και όχι μόνο.

  Στον υπερδιετή αγώνα υπεράσπισης της λειτουργίας του Αστυνομικού μας Πανεπιστημίου, συντάχθηκαν όλες οι Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, η δε Πρόεδρός μας σύρθηκε σε δύο Πειθαρχικά Συμβούλια της Ελληνικής Αστυνομίας όπου στο πρώτο αθωώθηκε ομόφωνα και στο δεύτερο καταδικάστηκε με οριακή πλειοψηφία!

  Όλο αυτό το χρονικό διάστημα, δεν πάψαμε ούτε στιγμή να αναδεικνύουμε τα προβλήματα που ανέκυψαν από την απόφαση αυτή και να αγωνιζόμαστε να πείσουμε για το δίκαιο του αιτήματός μας, την απομάκρυνση του  Προαναχωρησιακού Κέντρου Κράτησης Αλλοδαπών Κομοτηνής, μέσα από τις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημιακού μας Ιδρύματος και την θωράκιση της απρόσκοπτης και αμιγούς λειτουργίας του Τ.Δ.Α. Κομοτηνής. Όμως δεν εισακουστήκαμε από την απελθούσα Πολιτική και Φυσική μας Ηγεσία.

Περιποιεί επομένως τιμή στον νυν Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλη ΚΙΚΙΛΙΑ και στον νυν Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Δημήτριο ΤΣΑΚΝΑΚΗ, το γεγονός ότι από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων τους, ασχολήθηκαν με την ουσία του ζητήματος αυτού και αφουγκραζόμενοι την απαίτηση του συνδικαλιστικού μας κινήματος, των θεσμικών φορέων και της τοπικής κοινωνίας, δεν δίστασαν να επαναξιολογήσουν την κατάσταση και να άρουν τις αρνητικές συνέπειες της  απόφασης  των προκατόχων τους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσή μας, επικροτώντας την ενέργεια αυτή, εκφράζει την απόλυτη ικανοποίησή του και μεταφέρει τις ευχαριστίες όλων των μελών μας προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλη ΚΙΚΙΛΙΑ και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Δημήτριο ΤΣΑΚΝΑΚΗ και τους συγχαίρει για την γενναία τους απόφαση να επανορθώσουν το μεγάλο και επικίνδυνο λάθος που συντελέστηκε σε βάρος της εκπαίδευσης των αστυνομικών - η οποία αδιαμφισβήτητα αποτελεί την πηγή των αστείρευτων δυνάμεων της Ελληνικής μας Αστυνομίας και πρέπει όλοι να διαφυλάττουμε ως κόρη οφθαλμού.

Η νέα μας Πολιτική και Φυσική Ηγεσία, παρά το μικρό χρονικό διάστημα που ηγείται της Ελληνικής Αστυνομίας, λαμβάνοντας ήδη δύο γενναίες αποφάσεις, ήτοι την απόσυρση διατάξεων που αφορούσαν την αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας και αποτέλεσαν τροχοπέδη στην εύρυθμη λειτουργία του Οργανισμού μας, αλλά και την πρόσφατη επανόρθωση της ανωμαλίας που προκλήθηκε στο εκπαιδευτικό μας σύστημα, αποδεικνύει ότι κινείται σε θετική κατεύθυνση και θεραπεύει αστοχίες του παρελθόντος που σημειώθηκαν ακριβώς επειδή δεν εισακούστηκαν οι προτάσεις του συνδικαλιστικού μας κινήματος.

Τέλος με την ευχή και ελπίδα ότι την ίδια αίσια κατάληξη θα έχουμε και στην επαναλειτουργία του Τ.Δ.Α. Ξάνθης, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε  επίσης, όλους όσους  συντάχθηκαν και αγωνίστηκαν μαζί μας -από το δικό του μετερίζι ο καθένας- ώστε να επέλθει το θετικό και δικαιωτικό για όλους μας αποτέλεσμα»