Θετικός στην αδερφοποίηση Έρλαγκεν-Αλεξανδρούπολης ο ΥΦΥΠΕΞ Άκης Γεροντόπουλος

Θετικός στην αδερφοποίηση Έρλαγκεν-Αλεξανδρούπολης ο ΥΦΥΠΕΞ Άκης Γεροντόπουλος

IMG 6406

Συνάντηση και συζητήσεις με ομογενείς από τον Έβρο που μένουν στην περιοχή της Νυρεμβέργης, είχε κατά την διάρκεια του πρόσφατου ταξιδιού του στην Γερμανία ο Υφυπουργός Εξωτερικών Άκης Γεροντόπουλος.

Συγκεκριμένα, μετά από αίτημα του Αλεξανδρουπολίτη στην καταγωγή Θόδωρου Ραδίσογλου, προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Έρλαγκεν, μιας πόλης περίπου 110.000 κατοίκων που βρίσκεται δίπλα στη Νυρεμβέργη, ο κ. Υφυπουργός βρέθηκε το Σάββατο με συντοπίτες του από τον Έβρο και την Θράκη γενικότερα. Στην συζήτηση του έθεσαν το ενδεχόμενο αδερφοποίησης του Έρλαγκεν με την Αλεξανδρούπολη. Ο Γερμανός δήμαρχος  Dr. Balleis, αναζητεί για τον λόγο αυτό να βρει μια ελληνική πόλη, αφού στο Έρλανκγεν που  είναι Πανεπιστημιούπολη υπάρχουν πολλοί Εβρίτες. 
Ο κ.Γεροντόπουλος ξεκαθάρισε στον πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας του Έρλαγκεν και τους συντοπίτες του ομογενείς, ότι είναι απόλυτα θετικός σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο και προς αυτή την κατεύθυνση θα βοηθήσει από την θέση του Υφυπουργού Εξωτερικών. Επεσήμανε όμως, ότι είναι θέμα του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης να αποφασίσει αν θα προχωρήσει κάτι τέτοιο και φυσικά να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες και κινήσεις.