Περιμένοντας το τέλος για τη διαθεσιμότητα

Συμβολική κατάληψη του Δημαρχείου Κομοτηνής από τις 9.00 μέχρι τις 11.00 πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης 12 Μαρτίου εργαζόμενοι στο Δήμο Κομοτηνής και σχολικοί φύλακες, των οποίων η διαθεσιμότητα λήγει σε μερικές ημέρες, στις 22 Μαρτίου.

13-3-2014-diathesimotitaΣυμβολική κατάληψη του Δημαρχείου Κομοτηνής από τις 9.00 μέχρι τις 11.00 πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης 12 Μαρτίου εργαζόμενοι στο Δήμο Κομοτηνής και σχολικοί φύλακες, των οποίων η διαθεσιμότητα λήγει σε μερικές ημέρες, στις 22 Μαρτίου.

 

 

Παρόλο που η συμμετοχή ήταν μικρή, στόχος τους είναι να ενισχυθεί η προσπάθεια για την απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 19 και 20 Μαρτίου διαμαρτυρόμενοι για την διαθεσιμότητα των σχολικών φυλάκων και των Δημοτικών αστυνομικών, η οποία παρά τις φήμες θα τελειώσει μια και καλή.

Την ίδια ώρα θα συνεχιστούν οι διαθεσιμότητες φέτος και το παραμένει άγνωστο ποιους και πότε θα τους χτυπήσει.

Περιμένουν το τέλος οι σχολικοί φύλακες

Οι πιο άμεσα πληγέντες της κυβερνητικής πολιτικής είναι οι 21 σχολικοί φύλακες του Δήμου Κομοτηνής για τους οποίους, όπως σημείωσε μία εξ αυτών, η κα Παπαδοπούλου Γεωργία, ψηφίζεται ένας νόμος που καταργεί τους περιορισμούς στις πράξεις πρόσληψης-απόλυσης για τους Δήμους δύο μήνες πριν και τρείς μήνες μετά τις εκλογές.

«Μας στέλνουν στα σπίτια μας, προσπαθούν πάση θυσία να μας καταστρέψουν» σημείωσε, τονίζοντας ότι υπάρχουν συνάδερφοί της που οι σύντροφοί τους δεν δουλεύουν και θα βγουν και αυτοί στην ανεργία, οδηγώντας τους στην καταστροφή.

«Ίσως δεν κατάλαβαν τι κακό γίνεται με τις απολύσεις, γιατί πίσω από εμάς έχουν σκοπό να απολύσουν και άλλους, μακάρι να σταματήσει σε εμάς το κακό»

Το θεσμό του σχολικού φύλακα, τόνισε, τον κατάργησαν λέγοντας ότι είναι χρήσιμοι, αλλά δεν είναι απαραίτητοι, όμως την ίδια ώρα παίρνουν φύλακες με πεντάμηνα, αναιρώντας τα ίδια τους τα λόγια.

«μας έχουν αφαιρέσει το δικαίωμα προς τη ζωή, προς την αξιοπρέπεια, γίναμε ζητιάνοι στη δουλειά μας. Ποιος έχει το δικαίωμα αυτό να μας απολύσει και να μην μπορέσουμε να ζήσουμε» σημείωσε, τονίζοντας πως τους ρίχνουν στον ιδιωτικό τομέα που η κατάσταση είναι πολύ άσχημη και δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας.

«Μας έρχονται τα χαράτσια, μας βγάζουν σε διαθεσιμότητα, χωρίς χρήματα πως θα πληρωθούν αυτά;»

Κωνσταντίνος Μαρκενδούδης