Ορκίστηκε στην Κομοτηνή ο νέος Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Γιώργος Παυλίδης και το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο

Ορκίστηκε στην Κομοτηνή ο νέος Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Γιώργος Παυλίδης και το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο

23453543543

Λαμπρή και γεμάτη αισιοδοξία παρά τις πολιτικές και οικονομικές αντιξοότητες ήταν η ορκωμοσία του νέου Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Γιώργου Παυλίδη και του νέου Περιφερειακού Συμβούλιου που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης

στην Κομοτηνή, στην αίθουσα της ΠΕ Ροδόπης, η οποία να σημειωθεί ότι γέμισε ασφυκτικά.

Στην τελετή παραβρέθηκαν οι υπουργοί Γιώργος Ντόλιος και Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, βουλευτές, δήμαρχοι, γενικοί γραμματείς, αντιπροσωπεία από την Περιφέρεια του Σμόλιαν, ο νέος  Πρύτανης ΔΠΘ Αθανάσιος Καραμπίνης, εκπρόσωποι αρχών και φορέων και όλοι οι Μητροπολίτες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ο νέος Περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης ορκίστηκε ενώπιον του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελήμονα και στη συνέχεια όρκισε με θρησκευτικό όρκο τους Περιφερειακούς Συμβούλους, Χριστιανούς και Μουσουλμάνους, ενώ με πολιτικό όρκο ορκίστηκαν οι σύμβουλοι των παρατάξεων ου ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και της ΔΗΜΑΡ.

Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο Γιώργος Παυλίδης ευχαρίστησε για την τιμή που έγινε προς το πρόσωπό του και τόνισε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα μαρτυρά και τις υψηλές προσδοκίες που έχει η κοινωνία από τη νέα περιφερειακή αρχή.

Μεταξύ άλλων, έθεσε το περίγραμμα των στόχων του για την περιφέρεια του αύριο, με όραμα, ρεαλισμό και βούληση για ρήξεις και ανατροπές που πρέπει να τελειώσουν.

Χαιρετισμό απεύθυνε και ο Γιώργος Ντόλιος, ως αρμόδιος για την αυτοδιοίκηση υπουργός, με αναφορές στον ρόλο της αυτοδιοίκησης και σε επόμενες νομοθετικές ενέργειες του υπουργείου, ενώ εξήγγειλε την αξιολόγηση όλων των δομών της αυτοδιοίκησης αλλά και ένα νέο Ενιαίο Κώδικα για όλη την αυτοδιοίκηση σε επίπεδο δομών, υπαλλήλων, εσόδων και χωρίς απολύσεις, όπως σημείωσε.

https://www.facebook.com/video.php?v=657269967701765&l=42087627174389940

https://www.facebook.com/video.php?v=657269361035159&l=2164285888863449158