Συνεργασία Εθνικών Πάρκων ΑΜΘ με τους επαγγελματίες και Δήμους με στόχο την ανάπτυξη του Τουρισμού

Συνεργασία Εθνικών Πάρκων ΑΜΘ με τους επαγγελματίες και Δήμους με στόχο την ανάπτυξη του Τουρισμού

32453535353

Τρόπους  αξιοποίησης των εθνικών πάρκων με τη συνεργασία των δήμων αλλά και των τοπικών επαγγελματιών διαμονής, εστίασης και παροχής υπηρεσιών, για τη δημιουργία τουριστικών πόρων με σκοπό την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου  αναζητούν η Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας –Θράκης και οι τοπικοί επιχειρηματίες.

Για το θέμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας, όπου τονίστηκε ότι  στόχος είναι η κινητοποίηση των τοπικών επιχειρηματιών αλλά και η δημιουργία νέων που θα συνεργαστούν με τους φορείς διαχείρισης και τους δήμους, για την παροχή υπηρεσιών με συνέπεια, σταθερότητα, ποιότητα, σεβασμό στο περιβάλλον.

Πρώτη προσέγγιση η δημιουργία χωρικών πυρήνων, οι οποίοι εφόσον λειτουργήσουν, θα αλληλεπιδρούν, θα συνενωθούν και θα διευρυνθούν τόσο στη γεωγραφική δομή τους όσο και στις υπηρεσίες που θα προσφέρουν.

Οι συναντήσεις με άξονα χωρικούς-θεματικούς πυρήνες έχουν ξεκινήσει και θα συνεχιστούν σε όλη την Περιφέρεια με σκοπό την ενεργοποίηση των ιδιωτών και τη σύσταση ομάδων εργασίας από τους ίδιους για τη δημιουργία βάσης και προώθησης των ειδικών μορφών τουρισμού.

Μετά τη συμμετοχή στις τουριστικές εκθέσεις του Φεβρουαρίου θα προγραμματισθεί συνάντηση με θέμα “Οροσειρά της Ροδόπης – Παγγαίο, με θεματικό πυρήνα την ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού και χωρική αναφορά στους Δήμους Παγγαίου, Καβάλας, Δράμας, Προσοτσάνης, Κ. Νευροκoπίου».

Όπως τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης Μ. Αμοιρίδης, «ζητούμενο είναι η ενίσχυση των ειδικών μορφών τουρισμού με στόχο τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος, την τόνωση αλλά και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, τη διασφάλιση της αειφορίας του συνόλου των τουριστικών επιχειρήσεων και τη δημιουργία οικονομιών κλίμακας, με σεβασμό στο περιβάλλον και τον πολιτισμό, που θα έχουν ως βάση την τοπική κοινωνία και τα τοπικά προϊόντα. Ταυτόχρονα, η ύπαρξη εξειδικευμένης τουριστικής προσφοράς ειδικών μορφών τουρισμού σε συνδυασμό με τη διαμονή και εστίαση, αποτελεί προαπαιτούμενο για τη στροφή των δράσεων προβολής προς τις μορφές αυτές».