Μουσική εκτός των στεγασμένων χώρων ζητούν καταστηματάρχες της Κομοτηνής

Μουσική εκτός των στεγασμένων χώρων ζητούν καταστηματάρχες της Κομοτηνής

454343535345

Αιτήματα για να έχουν τη δυνατότητα οι επιχειρήσεις να έχουν μουσική και εκτός των στεγασμένων χώρων τους έχουν εκφράσει πολλές επιχειρήσεις της Κομοτηνής, σύμφωνα με το Δήμαρχο της πόλης κ. Γιώργο Πετρίδη, ενώ υπάρχει και ενδιαφέρον, το οποίο όμως δεν έχει εκφραστεί ακόμα επίσημα, για παραχώρηση μεγαλύτερων εκτάσεων προκειμένου να αναπτύσσονται τραπεζοκαθίσματα.

Όλα αυτά την ώρα που ο Δήμος έχει να διαχειριστεί πολλές παραβάσεις των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, τις οποίες έχει καταγράψει η αστυνομία και έχει προωθήσει στο Δήμο ως αδειοδοτούσα αρχή για να επιβάλλει ποινές.

Προσπάθεια ισορροπίας

Όπως είναι γνωστό, μετά την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας πριν από ένα χρόνο, την ευθύνη και αρμοδιότητα της καταγραφής των παραβάσεων στα μαγαζιά υγειονομικού ενδιαφέροντος έχει η αστυνομία.

Ο Δήμος όμως ως αδειοδοτούσα αρχή, έχει στη συνέχεια την ευθύνη της επιβολής προστίμων με βάση αυτά τα οποία προβλέπει η νομοθεσία και πειθαρχικών ποινών οι οποίες φτάνουνε μέχρι και στην αφαίρεση της άδειας.

Βέβαια όπως σημειώνει ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης ο Δήμος ακόμη και τον καιρό που είχε και την αρμοδιότητα και του ελέγχου, προσπαθούσε να ισορροπήσει ανάμεσα στην αυτονόητη ανάγκη να υπάρχει μια τάξη στην πόλη σε σχέση με τα μαγαζιά, αλλά και στην ανάγκη να λειτουργήσουν και να δουλέψουν οι επιχειρήσεις οι οποίες απασχολούν έναν αριθμό μεγάλο νέων εργαζομένων σε μια πόλη όπου η νεολαία και λόγω του Πανεπιστημίου έχει έναν κυρίαρχο και πρωτεύοντα ρόλο.

Αυτή η ισορροπία όμως σημαίνει πως οι επαγγελματίεςθα πρέπει και οι ίδιοι να σέβονται την αναγκαιότητα να λειτουργεί η πόλη και να σέβονται και τους υπόλοιπους πολίτες.

Αναμένονται αιτήματα για επέκταση

Όπως σημείωσε ο κ. Πετρίδης, οι επαγγελματίες της Κομοτηνής έχουν καταθέσει αιτήματα για τη δυνατότητα να μπορούν να έχουν μουσική και εκτός των στεγασμένων χώρων τους, ενώ αναμένεται να ζητηθεί στο άμεσο μέλλον για παραχώρηση μεγαλύτερων εκτάσεων προκειμένου να αναπτύσσονται τραπεζοκαθίσματα.

Τις αποφάσεις για αυτά τα θέματα θα λάβει το Δημοτικό συμβούλιο, όμως ο κ. Πετρίδης τόνισε πως άποψή του είναι ότι η πόλη πρέπει να λειτουργεί για όλους τους πολίτες της.

«Και ο βαθμός ελευθερίας, προσδοκίας κέρδους, διασκέδασης γενικά αυτά τα αυτονόητα δικαιώματα δεν θα πρέπει να υπερκαλύπτουν και να προσκρούουν στα αυτονόητα δικαιώματα και των υπόλοιπων πολιτών για μια πόλη που θα είναι προσβάσιμη, για μια πόλη που θα είναι ήσυχη τα βράδια, για τους ανθρώπους που θέλουν να ξεκουραστούν για να πάνε το πρωί στη δουλειά τους»

Προβλήματα με την αστυνόμευση

Αξίζει να σημειωθεί πως το πρόβλημα της επιτήρησης των καταστημάτων έχει οξυνθεί μετά την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας, αφού η ευθύνη πέρασε στην ήδη υποστελεχωμένη αστυνομία της Ροδόπης, η οποία σύμφωνα με το Δήμαρχο έχει επιδείξει αξιόλογο ζήλο στην αστυνόμευση όμως περιορίζεται λόγω έλλειψης προσωπικού.

Ο ίδιος έχει κάνει και τις σχετικές αναφορές στο Υπουργείο ότι η κατάσταση σε επίπεδο προσωπικού στην αστυνομία είναι δύσκολη, αφού δεν υπάρχει το αναγκαίο προσωπικό, σημειώνοντας παρόλα αυτά πως δεν έχει κανένα παράπονο σε ότι αφορά τουλάχιστον το κομμάτι αυτό με την αστυνομία.

Κωνσταντίνος Μαρκενδούδης

Facebook Page

Διαφημιση

Διαφημιση