Από την Κομοτηνή σε όλο τον κόσμο η Δρόγη του Κώστα Παπάζογλου

Από την Κομοτηνή σε όλο τον κόσμο η Δρόγη του Κώστα Παπάζογλου

drogi1Μια παράδοση ετών βρίσκει τη συνέχειά της στη Ροδόπη μέσα από την εταιρεία επεξεργασίας και εμπορίας αρωματικών φυτών «Δρόγη»,

drogi2που παρουσίασε τα προϊόντα της στην έκθεση προϊόντων «ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ» που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22 Μαίου στην Κομοτηνή.

Η εταιρεία δημιουργήθηκε από τον γεωπόνο Κώστα Παπάζογλου, συνεχίζοντας την παράδοση του Γιώργου Ερελιάδη, ο οποίος έδωσε τόσο τη γνώση του για τα βότανα όσο και την εμπειρία του από τα χρόνια της μεγάλης εξαγωγικής ΒΑΡΩΦΥΤ Α.Ε.

Η εταιρεία συλλέγει 14 είδη αρωματικών φυτών .όπως ρίγανη, μέντα, τσουκνίδα, ύσσωπο, φασκόμηλο, αψιθιά, δενδρολίβανο, δυόσμο, θυμάρι, λουίζα, λεβάντα μελισσόχορτο, χαμομήλι και καλέντουλα τα οποία συσκευάζει σε πολύ μοντέρνες και οικολογικές συσκευασίες, ενώ παράλληλα τα προωθεί σε μεγάλες εταιρείες παραγωγής φυτικών σκευασμάτων και καλλυντικών προιόντων όπως η εταιρεία Κορρές, ενώ τα προωθεί και στο εξωτερικό όπως στην αγορά της Αγγλίας και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

«Κάνουμε κάτι ουσιαστικό και συνάμα μοναδικό, συλλέγουμε τον πλούτο της Θράκης που μας τον χαρίζει η φύση και γινόμαστε πρεσβευτές της θαυμάσιας χλωρίδας της η οποία  είναι ιαματική, απολαυστική και ωφέλιμη για τον σύγχρονο άνθρωπο» τονίζει με μεγάλη χαρά για το δημιούργημά του» σημειώνει ο Κώστας Παπάζογλου, τονίζοντας πως κρύα ή ζεστά τα βότανα της Δρόγης καλλιεργούμενα βιολογικά, drogi3εσωκλείουν την σοφία της φύσης και την αφήνουν να κατακλύσει τις αισθήσεις.

Η εταιρεία φτάνει σε όλο τον κόσμο μέσω της εταιρείας Κορρές και την παρουσία των προϊόντων στις πτήσεις της Lufthansa.

Η Κορρές παίρνει, με τη μορφή συμβολαιακής γεωργίας, την καλέντουλα που καλλιεργεί η Δρόγη, ένα καταπληκτικό φυτό που χρησιμοποιείται σε κρέμες ομορφιάς γιατί δίνει σφριγηλότητα στο δέρμα.

Αυτό το φυτό το αγοράζει η Κορρές και το χρησιμοποιεί για την δημιουργία κρέμας ομορφιάς για γυναίκες, η οποία δίνει σφριγηλό δέρμα. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

drogi4