ΠΑΣΟΚ για το καλό της Ροδόπης και της χώρας

ΠΑΣΟΚ για το καλό της Ροδόπης και της χώρας

PA

Οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ στη Ροδόπη Αργύρης Μπακιρτζίδης, Γιώργος Μανανάς και Κιασήφ Τουργκάι παρουσιάστηκαν την Κυριακή 18 Ιανουαρίου στο εκλογικό κέντρο του ΠΑΣΟΚ στη Ροδόπη.

Παρουσιάζοντας τους υποψηφίους το μέλος της Νομαρχιακής κ. Γιάννης Γκαράνης σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ αποτελούσε και αποτελεί Πολιτική Δύναμη και μεγάλη ελπίδα της μεταπολίτευσης, με τεράστια επιτεύγματα κατά τη διάρκεια της κυβερνητικής του διαδρομής.

Το 2010, τόνισε, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, εν μέσω της τραγικής οικονομικής κατάστασης «έβαλε πλάτη» και ανέλαβε το βάρος της δημοσιονομικής προσαρμογής και της εξυγίανσης της Ελληνικής οικονομίας, προβαίνοντας σε μια σειρά από δύσκολες αλλά και απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, και η Δημοκρατική Παράταξη, συναισθανόμενη το βαρύ φορτίο των ευθυνών της και των πρωτόγνωρων δυσμενών συνθηκών της Ευρωπαϊκής και της παγκόσμιας οικονομίας, οδήγησε τη χώρα σε ένα δύσκολο αλλά ασφαλές μονοπάτι.

Η συνεργασία του ΠΑ.ΣΟ.Κ. με την ΝΔ, επισήμανε, ήταν μια επιλογή συναίνεσης, για να βγει η χώρα από την κρίση, βάζοντας το εθνικό συμφέρον πάνω από όλα και προχωρώντας με αίσθημα ευθύνης σε αλλαγές που τους έφεραν σε σύγκρουση με κοινωνικά στρώματα που παραδοσιακή ήταν μαζί τους, με δύσκολες αποφάσεις και θυσίες για το λαό μας που δεν έχουν ξαναγίνει.

Πλέον η χώρα φαίνεται να οδεύει προς το τέλος αυτής της δύσκολης διαδρομής, και παρά το γεγονός ότι έγιναν λάθη και παραλείψεις, μέσα στην πάροδο όμως αυτών των πέντε χρόνων, ο χώρος της Δημοκρατικής Παράταξης πιστώθηκε αδίκως όλες τις αμαρτίες της μεταπολίτευσης.

Στις 25 Ιανουαρίου, σημείωσε, δεν καλούμαστε να επιλέξουμε ακόμη μια κυβέρνηση, αλλά την εθνική πορεία του τόπου για πολλά χρόνια.

Με αυτές τις σκέψεις κατά νου στην κρισιμότερη εκλογική διαδικασία στην ιστορία της μεταπολίτευσης, στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, κάλεσε όλους τους φίλους της Ροδόπης να στηρίξουν τους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ όχι για την εξουσία και τις καρέκλες, αλλά για τη χώρα μας, για τη σταθερότητα, για την δημοκρατία και τους θεσμούς της.

Ο κ. Μανανάς μίλησε για τον εθνικό αγώνα της παράταξης, μιλώντας για την ανάγκη στις 26 Ιανουαρίου αν υπάρχει κυβέρνηση, χωρίς όμως αυτοδυναμία και χωρίς να καταφύγει η χώρα σε δεύτερες εκλογές.

Οι προσωπολάτρες, σημείωσε, έφυγαν, τους κλέφτες, το ΠΑΣΟΚ τους έστειλε το ίδιο στη φυλακή, «Δεν μείναμε τελευταίοι να στηρίξουμε το παλιό πολιτικό σύστημα το παλιό ψηφίζει σήμερα το 80% των ψηφοφόρων και δεν υπάρχει δημοκρατικό κόμμα χωρίς παλιούς πολιτικούς στις τάξεις του, και τα ποτάμια παλιά νερά κουβαλάνε»

Σημειώνοντας πως στις εκλογικλές αναμετρήσεις ο ίδιος δεν έιχε στηρίξει τον Ευάγγελο Βενιζέλο, τόνισε πως σήμερα είανι πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και τον θεωρεί ήρωα, γιατί έβαλε πλα΄τες για τη χώρα, τονίζοντας πως θέλησε αν δώσει και αυτός τον αγώνα του στο ΠΑΣΟΚ.

Την πολυδιάσπαση του χώρου, σημείωσε, δε θα τη διορθώσουν κινήματα αγνώστου προέλευσης, ούτε προσωπικά κόμματα, για αυτό και κάλεσε όλους του Ροδοπίτες να ψηφίσουν χωρίς φόβο, γεμίζοντας τια κάλπες με τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Μπακιρτζίδης σημείωσε πως είναι για αυτόν μεγάλη τιμή και ευθύνη να συμμετάσχει σε αυτό το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, για τον χώρο του οποίου αγωνίζεται εδώ και 40 χρόνια.

Οι τρείς υποψήφιοι, σημείωσε, είναι υποψήφιοι στα δύσκολα, μιας και στα εύκολα υπήρχαν πολλοί, και μάλωναν για το ποιος θα είναι υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ.

Ο λαός ξεχνά, σημείωσε, όμως το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει αν στέκεται, είναι το εθνικό, πατριωτικό κόμμα της ευθύνης και της προοπτικής, και συγκυβέρνησε με τη ΝΔ, που παλιότερα δεν ήθελαν να την ακούσουν, με κομματικό κόστος, το οποίο γνώριζαν για το καλό της πατρίδας.