«Επισκευάστε το δρόμο Μάνδρα-Ψαθάδες ή παραιτηθείτε»

Για τεράστιο ζήτημα που έχει δημιουργηθεί από την κακή κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι δρόμοι του Έβρου, και ειδικότερα το κομμάτι Μάνδρα-Ψαθάδες στηλίτευσε ο επικεφαλής της Περιφερειακής Αναγέννησης κ. Γιώργος Παυλίδης την Τετάρτη, τονίζοντας ότι θα πρέπει οι συνυπεύθυνοι, δηλαδή η Εγνατία Οδός Α.Ε. και η Περιφέρεια, να κάνουν τα ελάχιστα οφειλόμενα.

7-6-2013-mandra-psathadesΓια τεράστιο ζήτημα που έχει δημιουργηθεί από την κακή κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι δρόμοι του Έβρου, και ειδικότερα το κομμάτι Μάνδρα-Ψαθάδες στηλίτευσε ο επικεφαλής της Περιφερειακής Αναγέννησης κ. Γιώργος Παυλίδης την Τετάρτη, τονίζοντας ότι θα πρέπει οι συνυπεύθυνοι, δηλαδή η Εγνατία Οδός Α.Ε. και η Περιφέρεια, να κάνουν τα ελάχιστα οφειλόμενα.

 

 

«Δεν μπορεί κανείς να κρύβεται πίσω από την γραφειοκρατία, πίσω από τις καθυστερήσεις, τα κενά και από την άλλη πλευρά συχνά – πυκνά να θρηνούμε θύματα»

Τα τελευταία θύματα, σημείωσε, ήταν δύο συμπολίτες μας, οι οποίοι έχασαν την ζωή τους την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ συνολικά θρηνούμε δεκάδες θύματα σε σύντομο χρονικό διάστημα προς τα πίσω.

«Επιτέλους θα οφείλουν όλοι να κάνουν τα οφειλόμενα. Και τα οφειλόμενα είναι, αν δεν μπορούν να επισκευάσουν τους δρόμους, τουλάχιστον να λάβουν εκείνα τα μέτρα προστασίας όλων των συμπολιτών που κινούνται. Θεωρώ, ότι κάποιοι πρέπει πια να σκέφτονται και τις παραιτήσεις τους γι’ αυτό το κατάντημα σ’ αυτό το σημείο» έκλεισε.

Στην Εγνατία η ευθύνη του έργου, τονίζει ο Περιφερειάρχης

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης κ. Άρης Γιαννακίδης αποδέχτηκε ότι υπάρχει ένα διαχρονικό πρόβλημα στον δρόμο Μάνδρα – Ψαθάδες το οποίο συνεχίζεται και διαιωνίζεται εδώ και μια δεκαετία.

Ο κ. Γιαννακίδης θεωρεί ότι βρέθηκε λύση μέσω της υποκατάστασης στην ΑΕΓΕΚ η οποία δεν είχε κεφάλαια κίνησης ενώ τόνισε ότι έχουν γίνει οι προπαρασκευαστικές εργασίες, επισκευή – συντήρηση μηχανημάτων στον κάθετο άξονα Αρδάνιο – Μάνδρα -  Ψαθάδες.

Την τελική ευθύνη και διαχείριση έχει η Εγνατία Α.Ε., σημείωσε, ενώ η ΠΑΜΘ θεωρεί ότι εκφράζοντας ως πολιτικός θεσμός όλους τους κατοίκους, θα πρέπει να πιέσει τα αρμόδια υπουργεία ή την Εγνατία να επισπεύσει τη διαδικασία.

«Το να αποπροσανατολίζεις τον κόσμο, ότι για οτιδήποτε δημιουργεί πρόβλημα στην περιοχή έχει ευθύνη ο Περιφερειάρχης, νομίζω ότι αυτό προσβάλει τη νοημοσύνη των κατοίκων, άρα προσβάλει και αυτόν ο οποίος γνωστοποιεί και δίδει τέτοιες πληροφορίες που είναι τελείως αναληθείς.»

Εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα υπάρχει εξέλιξη, αφού έχει επιδείξει ένα εξαιρετικό ενδιαφέρον για να απεμπλοκάρουν το συγκεκριμένο πρόβλημα.

«Θέλω λοιπόν να πιστεύω και μετά την υποκατάσταση που έγινε από την συγκεκριμένη εταιρία και την παρουσία του ΑΚΤΟΡΑ, πιστεύω να μην έχουμε στην πορεία άλλα προβλήματα. Αλλά, αν υπάρξουν δεν είναι θέματα που αφορούν την περιφέρεια μας, είναι θέματα που αγγίζουν το υπουργείο και την Εγνατία Α.Ε. που έχουν ευθύνη της διαχείρισης και της υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου»

Κωνσταντίνος Μαρκενδούδης

Facebook Page

Διαφημιση

Διαφημιση